De voordelen van siliconenkit

Als je gebruik wilt maken van kit, dan heb je nogal wat te kiezen. Een van de meest gebruikte soorten kit is echter wel siliconenkit, de naam zal bij iedereen genoegzaam bekend zijn. Samen met acrylaatkit geldt het als de meest gebruikte kitsoort in ons land. Laten we je hier meer vertellen over siliconenkit en wat precies de voordelen van het gebruik van siliconenkit zijn.

Siliconenkit is de meest gebruikte kitsoort in ons land

Het is niet zo verwonderlijk dat veel mensen gebruik maken van siliconenkit. Het gebruik van deze kit heeft namelijk een groot aantal voordelen. Het grootste voordeel is zonder enige twijfel de elasticiteit van deze kitsoort. Siliconen blijven elastisch, zelfs nadat de kit is uitgehard. Dat maakt het een zeer goede kit voor het gebruik op tal van verschillende materialen en zelfs op materialen die door koude of warmte gaan uitzetten of gaan krimpen. Wat zeker ook een voordelen is van deze kit is dat het sterk waterbestendig is. Voor het kitten van randen en naden is het een uitstekende kit gebleken. Door de waterbestendigheid voorkom je dat er water in de kieren geraakt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld acrylaatkit is siliconenkit overigens niet overschilderbaar. 

Rubberachtig en elastisch karakter van kit

Zoals gesteld bestaan er tal van verschillende soorten kit. Vanwege de rubberachtige en elastische karakter is het een zeer populaire kitsoort. Deze kit kan onder druk een andere vorm aannemen, om vervolgens weer terug te keren in de oude vorm. Wanneer we kijken naar de bouwwereld en de klussen sector worden vaak universele siliconenkitten gebruikt. Er zijn echter tal van verschillende soorten van deze kit beschikbaar. Zo heb je bijvoorbeeld schimmeldodende kitten, speciaal bedoeld voor in de badkamer en zeer geschikt voor vochtige ruimtes. 

Er zijn heel erg veel verschillende soorten kitten beschikbaar

Heel bekend zijn de rubberachtige en rekbare siliconen die gebruik worden voor kit, zoals ook de polyurethaan kitten en plastische kitten veel gebruikt worden. Deze kitten nemen als ze van vorm zijn veranderd niet meer de eerdere vorm aan. Van de plastic kitten is butyleenkit wellicht ook wel bekend. Ook heb je nog de plasto-elastische kitten, deze zijn dus wel bekend als acrylaatkitten. Deze kitten nemen een andere vorm aan als ze onder druk staan, vervolgens echter zal het materiaal ontspannen. 

Welke kit past bij welke klus?

Heb jij een klus te klaren en heb je geen idee welke kit het best bij jouw klus past? Dan is het altijd verstandig om een specialist in te schakelen. Zij kunnen je alles vertellen over de kitsoorten die er zijn en welke kit het beste past bij de klus die jij moet zien te klaren. In algemeenheid kun je stellen dat als je kit nodig hebt en dat voor buiten en binnen wilt gebruiken, je het beste kunt kiezen voor siliconenkit. Acrylaatkit kun je wel buiten gebruiken, je moet dan wel de zekerheid hebben dat het voor een periode van tenminste vijf uur droog is. Dat probleem heb je dus niet als je gebruikmaakt van kit die bestaat uit siliconen.