Kies de juiste bloemen voor de juiste gelegenheid

bloem

Met bloemen kan je veel vertellen, maar je kan ook een enorme flater slaan als je met de verkeerde bos aan komt op bijvoorbeeld een bruiloft of een verjaardag. Want het is wel bekend dat een bloem een betekenis heeft, maar toch denken we daar niet altijd goed over na. Een rode roos met Valentijn is ons wel bekend, maar er zijn veel meer soorten, maten, modellen en kleuren waar we uit kunnen kiezen. En natuurlijk is het belangrijk dat de ontvanger het een mooi exemplaar vindt, maar het is ook belangrijk dat je een verhaal vertelt met je boeket. Zo houden we de romantiek in vriendschappen en relaties levendig. 

Welke bloemen moet je kopen voor een huwelijksfeest? 

Voor jezelf bloemen kopen is vaak zo lastig niet, maar voor het bruidspaar kan dat toch een behoorlijke opgave zijn. Vaak weten we wel wat de lievelingskleuren en –bloemen van de bruid zijn, want daar ligt je basis. Weet je dit niet? Vraag het dan na aan vrienden of aan de bruidegom. Want de bruid leidt eigenlijk de basis van de boeketten op hun feest. Heb je de informatie niet of kan je er niet aan komen? Neem dan eens een kijkje in het interieur van het bruidspaar, vaak krijg je daar ook een goede indruk met wat gewenst is en wat passend is om te plaatsen na het feest. 

Kies altijd voor lievelingsbloemen voor de jarige

Eigenlijk kan je geen foute keuze maken als het gaat om een verjaardagboeket met bloemen. Want als je voor een jarige job een boeket gaat kopen, dan is het belangrijk dat er gekozen wordt voor zijn of haar lievelingskleuren en-bloemen. Misschien weet je niet waar je moet beginnen, dan kan je altijd kijken of je erachter kan komen door te kijken wat voor boeket er weleens in huis staat. Je kan het natuurlijk ook gewoon vragen of de gok nemen voor een ingetogen exemplaar. 

Op deze regel is eigenlijk maar één uitzondering en dat zijn de rode rozen. Deze horen uitsluitend gegeven te worden door de partner van de jarige. 

Bloemen voor een rouwboeket, waar begin je? 

Een uitvaart is een bijzondere gelegenheid wat gepaard gaat met veel rouw en verdriet. Over de hele wereld is het gebruikelijk om tijdens de uitvaart te kiezen voor een bloemstuk of een boeket. Je kan deze sturen aan de nabestaanden maar ook meenemen naar de uitvaart. Het is gebruikelijk dat nabestaanden boeketten op de kist leggen. Vaak worden voor de boeketten van rouw fresia’s en chrysanten gebruikt, vaak in de lievelingskleur van de overledene. Beiden staan voor onvoorwaardelijke liefde en eerbaarheid. 

Feliciteren met bloemen van Regiobloemist.

De kleur heeft een betekenis, maar je kan dit vaak ook loslaten

Als je kiest om bloemen te kopen voor een bepaalde gelegenheid, dan heb je vaak keuze uit velen. Het is goed om te kiezen voor een lievelingskleur, maar ook een boeket die past hij het interieur van de ontvanger. Kleuren vertellen op zichzelf ook een verhaal, maar dit mag ook losgelaten worden. Wit staat bijvoorbeeld voor eenvoud en reinheid, terwijl rood juist liefde en hartstocht weergeeft. Wil je een kleur kiezen voor kracht en energie? Ga dan voor geel. De kleur oranje straalt juist rijkdom en plezier uit.