3 voordelen betonlook gietvloer vs. echte betonvloer

betonlook gietvloer van kunststof

Bij het kiezen van een vloer voor je woning of bedrijfspand, is een betonlook gietvloer een populaire optie. Hoewel een echte betonvloer een robuuste uitstraling biedt, zijn er enkele duidelijke voordelen aan het kiezen voor een betonlook gietvloer. Hier bespreken we drie belangrijke voordelen van een betonlook gietvloer ten opzichte van een echte betonvloer.

1. Kunststof gietvloer is zachter dan echt beton

Een van de grootste voordelen van een betonlook gietvloer is het comfort dat het biedt. In tegenstelling tot echte betonvloeren, die vaak koud en hard kunnen aanvoelen, is een betonlook gietvloer van kunststof veel zachter en aangenamer om op te lopen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor huishoudens met kinderen of voor ruimtes waar je veel staat of loopt. De zachte toplaag van de gietvloer maakt de vloer comfortabeler.

2. Vloeistofdicht en vuilbestendig

Een betonlook gietvloer is vloeistofdicht, wat betekent dat vloeistoffen zoals water, olie en andere stoffen niet in de vloer trekken. Dit voorkomt niet alleen vlekken, maar maakt het ook veel gemakkelijker om de vloer schoon te houden. Vuil en vlekken blijven op het oppervlak liggen en kunnen eenvoudig worden afgeveegd. In tegenstelling tot een echte betonvloer, die vaak poreus is en vlekken gemakkelijker opneemt, biedt een gietvloer een veel hogere weerstand tegen dagelijkse vervuiling.

3. Geringe laagdikte

Een ander belangrijk voordeel van een betonlook gietvloer is de minimale laagdikte. Omdat gietvloeren slechts een dunne laag van enkele millimeters dik zijn, kunnen ze op vrijwel elke bestaande vloer worden aangebracht zonder dat de vloerhoogte aanzienlijk toeneemt. Dit maakt het ideaal voor renovaties en voor ruimtes waar je geen extra hoogte wilt toevoegen. Het geeft je de uitstraling van een betonnen vloer zonder de bijkomende problemen van extra gewicht of hoogteverschillen.

Betonlook gietvloer biedt tal van voordelen

Bij de keuze tussen een betonlook gietvloer en een echte betonvloer biedt de gietvloer tal van voordelen. Het is zachter aan de voeten, vloeistofdicht en heeft een minimale laagdikte, waardoor het een praktische en stijlvolle optie is voor elk interieur. Overweeg een betonlook gietvloer voor je volgende project. Lees ook: waarom een vloercoating leggen in je woning?