Waarom een vloercoating leggen in je woning?

Het is tegenwoordig niet bepaald eenvoudig om een keuze te maken tussen de verschillende mogelijke soorten vloeren en afwerkingen die er in de praktijk bestaan. Neem nu bijvoorbeeld een vloercoating leggen. Enkele jaren geleden bleek dat nog helemaal niet zo populair te zijn, maar daar is ondertussen verandering in gekomen. Ontzettend veel mensen zweren tegenwoordig dan ook bij de realisatie van een dergelijke coating in hun woning. Dit niet alleen omwille van de eenvoud waarmee ze kan worden geplaatst, maar ook omwille van de praktische voordelen die eraan verbonden zijn. Meer weten over waarom je een vloercoating dient te overwegen voor in je woning? Dan is het zeker en vast interessant om verder te blijven lezen!

Waarom een vloercoating leggen?

Voordat we dieper ingaan op de kosten die zijn verbonden aan een vloercoating leggen in je woning is het ook zeker de moeite waard om even stil te blijven staan bij de verschillende redenen waarom de realisatie van een dergelijke coating het overwegen waard kan zijn. Wanneer we dat doen zien we namelijk dat een vloercoating leggen er niet alleen voor zorgt dat je interieur er visueel aantrekkelijker uit komt te zien, daarnaast kan je ook rekenen op een aantal praktische voordelen. 

Voor een vloercoating realiseren in je woning geldt in de praktijk bijvoorbeeld dat je kan rekenen op een aanzienlijk eenvoudiger uit te voeren onderhoud van je woning. Het schoonmaken van de vloer in je huis is vaak een hels karwei welke behoorlijk wat voeten in de aarde kan hebben. Door ervoor te kiezen om een vloercoating te laten plaatsen behoort dit tot het verleden. Het naadloze oppervlak dat op deze manier ontstaat is namelijk zeer eenvoudig en bijgevolg erg snel schoon te maken. 

Hoeveel bedragen de kosten voor een vloercoating leggen?

Veel mensen die kiezen voor een vloercoating leggen in hun woning in plaats van een gietvloer realiseren doen dat uiteraard omwille van de aanzienlijk lagere kosten die eraan verbonden zijn. Voor een gietvloer geldt dat je er in de praktijk al snel rekening mee kan houden dat er sprake kan zijn van een kostprijs oplopend tot zo’n slordige 120 euro per vierkante meter. Voor een vloercoating geldt dan weer dat er sprake is van een gemiddelde kostprijs van tussen de 20 en 60 euro per vierkante meter. Dit maakt uiteraard best een wezenlijk verschil.

Kan je besparen op de kosten van een vloercoating?

Je moet er natuurlijk rekening mee houden dat de kosten die zijn verbonden aan een vloercoating leggen sowieso al vrij beperkt zijn. Dat heeft als gevolg dat het in de praktijk natuurlijk niet bepaald eenvoudig is om daar nog een grote besparing op te kunnen realiseren. Zoveel spreekt eigenlijk wel voor zich. Dit gezegd hebbende zijn er wel degelijk een aantal bespaartips aan te halen die je zou kunnen benutten. Het gaat hierbij dan om de volgende:

  • Vraag offertes aan bij verschillende vakmannen en vergelijk ze; 
  • Laat een zo groot mogelijk oppervlak in je woning in één keer voorzien van een coating;

Door rekening te houden met de hierboven aangehaalde tips om te besparen op je vloercoating kan je ervoor zorgen dat je de kosten toch nog enigszins kan drukken. Hoe dan ook zal je tot de vaststelling komen dat in vergelijking met gietvloeren deze kosten echt een flink stuk lager liggen.