Alles wat je moet weten over deurbeslag

Als je aan het klussen bent geslagen dan wil je dat alles er netjes uit komt te zien met mooi deurbeslag. Het is een van de onderdelen die met het klussen niet mag ontbreken. Maar wat houdt deurbeslag nu precies in en wat kun je er mee?

Wat is deurbeslag?

Om gelijk maar een duidelijk antwoord te geven op de vraag wat deurbeslag is: deurbeslag is alles wat je na het schilderen op je deur of deurpost monteert. Dit “alles” kan dus ook echt van alles zijn. Er zijn wat dat betreft enorm veel opties om deurklink te monteren aan jouw net geverfde deurpost. Je kunt bij dit beslag denken aan deurkrukken, voordeurknoppen, huisnummers en deurbellen. De vraag die waarschijnlijk bij je opkomt is hoe je deurklink kunt toepassen en waar je allemaal rekening mee moet houden. 

Maak de keuze voor het materiaal dat je wilt gaan gebruiken

Belangrijk is om eerst te bepalen welk materiaal deurbeslag je wilt gaan gebruiken voor je nieuwe deurpost. Er zijn veel diverse materialen te vinden van deurbeslag in de bouwmarkten en op internet dus wees bewust van wat je koopt. Denk aan materialen zoals aluminium, messing, RVS, brons en uitvoeringen in mat nikkel. Je merkt dat er genoeg mogelijkheden zijn om jouw deurpost fantastische deurklink mee te geven. 

Kies voor deurbeslag dat past bij je interieur

Heb je een mooi strak en modern interieur dan is nieuw deurbeslag wat er traditioneel uitziet niet de beste optie. Dat matched gewoon niet met elkaar. Heb je een strak en modern interieur maak dan de keuze voor bijvoorbeeld aluminium materiaal. De kleur wit, grijs en zwart passen perfect bij deze stijl. Is jouw huis toch meer traditioneel en klassiek overweeg dan bijvoorbeeld messing deurkrukken of antieke bronzen deuraccessoires. Wees bewust hoe je woonstijl is en pas daar je beslag op aan.

Het is leuk om mooi vormgegeven deurkrukken en deurschilden aan je buitendeur aan te brengen, maar deze moet zowel weerbestendig als inbraakwerend zijn. Besluit je een deurkrukset voor een buitendeur aan te schaffen dan kan je die herkennen aan het veiligheidsbeslag. Het deurschild geeft alle ruimte aan het cilinderslot in plaats van een traditioneel slot. Het schild is dik genoeg zodat de cilinder erin wegvalt. Zodoende kan een inbreker de cilinder niet met een tang vastpakken en uiteindelijk afbreken. 

Is een brievenbus nodig voor je voordeur?

Meestal is een voordeur voorzien van een brievenbus. Een brievenbus kan ook gezien worden als een soort deurklink. Bij brievenbussen heb je meestal de keuze uit twee verschillende soorten. Namelijk een brievenbus met klep in je voordeur of een losse brievenbus. De brievenbus met klep zorgt ervoor dat je niet naar buiten hoeft te gaan om post op te halen. Het ploft zo op je mat in de gang neer. Het is mogelijk om de brievenbus tochtvrij te maken door het verwerken van een gesloten klep of borstel. Heb je bijvoorbeeld een lange oprit dan biedt de losse brievenbus uitkomst. Eenvoudig te plaatsen aan het begin van de oprit of makkelijk te monteren aan een muur.