Aluminium kozijnen zwart

aluminium kozijnen zwart

Lees over kozijnen die minimaal onderhoud nodig hebben. Aluminium kozijnen zwart kunnen immers niet rotten of roesten, het is daarom een goede keuze om een duurzaam pand te verkrijgen met voordeel op de lange termijn.

aluminium kozijnen zwart

Onderhoudsvrij is milieuvriendelijk

Om de planeet te sparen moet er in de bouw veel veranderen. Kozijnonderhoud is niet meer zo belastend voor het milieu dan vroeger. Verf met veel vluchtige stoffen waardoor het schilderwerk sterk naar terpentine rook is niet meer, evenals in de gootsteen een kwast schoonmaken met thinner. Ondanks de verf van tegenwoordig milieuvriendelijker is dan vroeger, bijvoorbeeld op waterbasis, moeten we van het overschilderen af. Het begint al met het schuren voor het schilderen. In de lucht zit al een teveel aan fijnstof, dan ook nog kozijnen schuren moet niet meer voorkomen. Waar we ook vanaf moeten is van een berg bouwafval. Te makkelijk wordt er tijdens de renovatie een houten kozijn vervangen voor wederom een houten kozijn, wetende dat het ooit gaat rotten. Het is beter om te kiezen voor aluminium kozijnen zwart, want die gaan veel langer mee dan houten kozijnen, en dit zonder over te schilderen.

Isolerende werking is belangrijk voor het milieu en de kosten

Aluminium kozijnen hebben zo’n thermische onderbreking, zodat er in de winter geen geleiding is van warmte van binnen naar buiten toe. Dit natuurlijk ook andersom, de zomerse hitte moet buiten blijven anders moet de airco te hard werken. Hierin is het belangrijk dat het aluminium kozijn als onderdeel van een geheel moet worden gezien. Als er tussen de muur en het kozijn een kier zit, misschien zelfs een tocht voelbaar is, of in het kozijn zit een ruit van enkel glas, dan heeft het isolerende geen werking. Als je jezelf gaat verdiepen in de U-waarde, dat is een betrouwbare norm, dan zul je tot ontdekking komen dat een aluminium kozijn met thermische onderbreking een goede keus is. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat aluminium kozijnen een terugverdienmodel hebben, want een lagere energierekening en geen onderhoudskosten, maakt je pand meer waard bij verkoop.