De gevolgen van slecht onderhoud aan je dak

Daklekkage

Het onderhouden van je dak is waarschijnlijk iets dat je niet vaak doet. Misschien is het wel iets waarvan je helemaal niet wist dat het moest. Echter is het verstandig om dit wel te doen, om zo schade aan je dak te voorkomen. Bij schade kan je bijvoorbeeld denken aan scheuren in je dak, die op zijn tijd weer zorgen voor daklekkage. De schade die dat veroorzaakt kan best groot zijn. Het is dan ook geen leuk klusje om dit op te lossen. Naast dat het een heleboel geld kan kosten, kost het vaak ook nog eens veel tijd. Het is dus beter om je dak gewoon goed te onderhouden, om zo de kans op daklekkage ze klein mogelijk te maken.

Daklekkage

Scheuren en lekkage aan je dak

Slecht onderhoud kan op de lange termijn dus zorgen voor scheuren en lekkage aan je dak. Dat vind natuurlijk niemand leuk. Maar het gebeurt helaas wel veel. Je dak gaat na een aantal jaren namelijk behoorlijk slijten, waardoor er beschadigingen ontstaan. Dit kan je terugzien in de vorm van scheuren of gebroken dakpannen. Deze zorgen uiteindelijk voor daklekkage. Het is dus super belangrijk om je dak goed te onderhouden en zelfs om je dak na een bepaald aantal jaren helemaal te vernieuwen. Het is misschien een behoorlijke klus, maar voorkomt lekkage aan je dak. En het oplossen van daklekkage is een nog grotere klus. 

Andere oorzaken van daklekkage

Een aantal andere oorzaken van daklekkage zijn dieren, extreme weersomstandigheden en slecht onderhoud van de schoorsteen of dakgoot. Dieren, zoals vogels, kunnen namelijk steentjes op het dak laten vallen, waardoor dakpannen kunnen breken. Hier kan je helaas weinig tegen doen. Ook de weersomstandigheden heb je zelf niet in de hand. Extreme vrieskou en/of langdurige hitte of zon kunnen ook schade aan je dak aanrichten. Het onderhoud van je schoorsteen of dakgoot heb je gelukkig wel zelf in de hand. Door deze goed en regelmatig te onderhouden maak je de kans op lekkage aan je dak dus zo klein mogelijk.