De toekomst voor kluisjes

locker 3

Lockers hebben al een tijdje een thuis op openbare locaties, maar soms past hun huidige beschikbare functionaliteit niet voor sommige locaties, zoals lockers voor permanent gebruik in kantoren of schoolomgevingen. Lockers zijn statisch omdat hun functionaliteiten en beperkingen worden ingesteld op het moment dat ze worden gemaakt. Dit gebrek aan aanpassingsvermogen was een probleem voor lockers en waarom Smart lockers in populariteit beginnen te groeien voor locaties die permanent of langdurig gebruik maken van lockers. Ze zorgen voor flexibiliteit en aanpasbaarheid aan de behoeften van de huidige gebruiker. Dit maakt ze tot de volgende generatie lockers die meer functionaliteit en levenskwaliteit bieden.

Smart locker locks

Een belangrijk element voor de nieuwe Smart lockers is elektriciteit omdat ze die nodig hebben om te functioneren. De slimme sloten kunnen werken met een hoofd stroombron of met batterijen, maar de stroombron zal de onderhoudsvereisten verminderen. Bij gebruik van een stroombron wordt elk slot apart bedraad om de nodige energie te ontvangen en kan het draadloos worden geopend met een smartphone-app of normaal met een badge en/of code. Slimme sloten op batterijen werken op exact dezelfde manier, maar kunnen niet altijd draadloos worden geopend. De batterij zou ook om de 3 jaar moeten worden vervangen om de functionaliteit te garanderen.

Voordelen

Ten opzichte van reguliere lockers brengt een smart locker veel voordelen met zich mee. Het grootste voordeel zit hem in de flexibiliteit en aanpasbaarheid aan de behoeften van de doelgroep. Bij het aanpassen van de lockers kan rekening worden gehouden met de behoeften van de doelgroep, zodat de doelgroep de functionaliteiten kan gebruiken waar zij zich het prettigst bij voelen. Indien nodig kunnen er echter ook beperkingen in de lockers worden geprogrammeerd. Deze omvatten toegangsmogelijkheden, tijdstippen en meer. Ten slotte zijn deze lockers ook verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zodat ze op elke locatie passen.