Deurbeslag kopen: de manier waarop je dit moet doen

Ga je binnenkort deurbeslag kopen, dan kan je van een duurzame investering uitgaan waar je jarenlang mee vooruit kunt. Daarom is het ook van essentieel belang om deurbeslag te kopen op de juiste manier. Wil je meer te weten komen over de manier waarop je deurbeslag moet kopen, dan is het slim om door te gaan met het lezen van de tekst hieronder.

Deurbeslag kopen

Deurbeslag kan het beste omschreven worden als de verzamelnaam van verschillende onderdelen die voor het sluiten en openen van een deur gebruikt worden, waaronder deurgarnituren, deurbellen, deurkrukken, deurduwers, deurgrepen, deurknoppen, deurstoppen, deurspionnen, briefplaten, deurbuffer, huisnummers, tocht brievenbussen, deuropvangbeugel, rozetten schuifdeurkommen, kortschilden, langschilden, veiligheidsbeslag en dergelijke. Er wordt overigens een onderscheiding gemaakt tussen deurbeslag voor binnen gebruik en deurbeslag voor buiten gebruik. 

Zaken die belangrijk zijn

Ga je deurbeslag kopen, dan zijn er verschillende zaken die een grote rol spelen bij welke deurbeslag het beste past bij je stijl en je interieur. Je kunt denken aan zaken zoals de soort, het materiaal, de kleur, de afwerking, de grootte en ook de maatvoering en de draairichting. De mogelijkheden als het gaat om je keuzes zijn vrijwel eindeloos wil je nieuw deurbeslag kopen.

Let op het materiaal en de kleur

Deurbeslag kopen is eenvoudig als je start bij het kiezen van het geschikte materiaal. Welk materiaal je uitkiest is vooral afhangend van de interieurstijl in de ruimte en van het onderhoud die je uit wilt voeren. Populaire keuzes als het gaat om de materiaalsoorten zijn messing, ijzer, roestvrij staal en hout. Ook het kiezen van een geschikte kleur voor het deurbeslag is belangrijk, aangezien je met de juiste kleurencombinaties een geheel nieuwe uitstraling brengt in je ruimte. Velen kiezen qua kleur voor zwart, goud, zilver of koper. 

Bepaal de afwerking en de grootte

Als deurbeslag kopen op je planning staat, bepaal dan ook de afwerking aangezien deze de stijl in huis helemaal compleet maakt. Je kunt zo een klassieke, een moderne, een industriele, een robuuste of een retro stijl aanbrengen in huis. Denk zo aan het kopen van vierkante of ovale deurknoppen die apart zijn. Naast de afwerking moet je ook de geschikte grootte bepalen wil je deurbeslag kopen. Zorg voor het correct opmeten van het huidig deurbeslag zoals de PC maat, de dikte van de deur en het gatenprofiel zodat je gericht op zoek kunt gaan naar de perfecte grootte.  Je gaat hierbij ook moeten letten op zaken zoals de maatvoering en de draairichting

Professioneel advies nodig?

Als je het moeilijk vindt om de juiste onderdelen te kopen of wil je geadviseerd worden over de juiste materiaalkeuzes, kleuren en afwerkingen dan kan je een medewerker in de winkel of een specialist in de regio spreken. Een specialist beschikt namelijk over de juiste mate van ervaring en kennis zodat je een miskoop kunt voorkomen. Je geeft met deskundig advies geen onnodig geld uit en daarnaast weet je zeker dat je een geïnformeerde keuze maakt als je nieuw deurbeslag kopen overweegt.