Een briljante en zuinige woonkamerinrichting

De woonkamer is een geschikte ruimte voor decoratieve verlichting. Centrale verlichting aan je plafond is essentieel als je tijd doorbrengt in deze kamer. Creëer ’s avonds een warmere sfeer met een huiskamerlamp of wandkandelaars. Wil je een goed idee van groene decoratie? Led-slingers! Hang zuinige slingers in je woonkamer voor een gegarandeerd gezellig effect.

Een verbonden lounge

Met connected lampen (of smartlamps) pas je de verlichting aan je levensstijl aan en bespaar je ook nog eens energie. Het is heel eenvoudig, download gewoon de applicatie voor jouw lamp op een smartphone. Je kunt de tijd voor het in- en uitschakelen van een lamp programmeren. Er zijn min of meer geavanceerde aangesloten lampen, sommige kunnen de kleur van het licht naar wens veranderen!

IJzige effect te vermijden

Als we ons opmaken of ons scheren, moeten we heel duidelijk zien. Te gele verlichting zal zeker warm zijn, maar onpraktisch. Concentreer je voor de spiegel op het functionele aspect en kies voor neutraal witte verlichting van 4000 Kelvin of meer. Om de “koude” kant te vermijden, creëer je een tweede lichtpunt met plafondlampen van lampenhuis in warmere tinten.

Welke veiligheidsnormen moeten worden gerespecteerd?

In een ruimte waar vocht snel kan ophopen, is niet alles toegestaan ​​qua verlichting. Gebruik rondom de gootsteen schijnwerpers van maximaal 12 volt, en als je lampen in de buurt van een waterbron staan, zoals een douche of bad, moeten ze waterdichte bescherming hebben tegen tijdelijke onderdompeling en sproeiwater.

Fleur de kamer op zonder de rekening op te blazen

Plafond- en bedlampjes

Wie zegt dat hij zijn kamer verlicht, zegt “bedlampjes”. Ze vertegenwoordigen een gemengde lichtbron (direct en indirect) waardoor het aantal lichtbronnen kan worden beperkt. Vergeet ook niet om je verlichting aan te vullen met een indirecte bron (bijvoorbeeld een LED plafondlamp), het kan erg praktisch zijn om je spullen terug te vinden. ​

Warm licht en koud licht

“Witte” gloeilampen worden aanbevolen om de ogen niet te beschadigen wanneer je naar een boek staart. Omgekeerd geven lampen die een meer geel licht verspreiden warmte en een gezellige sfeer aan de slaapkamer. Kijk naar de kelvin van je lamp om de kleur te kiezen.