Een eyecatcher in de tuin

boom-kopen

Soms kijk je je tuin in en vind je dat je tuin wat meer kleur verdient. De japanse sierkers is daar de uitgerekende oplossing voor. De boom barst van de kleur. De bladeren zijn lichtroze en de blaadjes zijn klein en zacht. Hierdoor geef je je voor of achtertuin een hele boost aan kleur. Indien je van roze houdt is dit absoluut de perfecte boom voor jouw tuin. Je onderscheidt je hiermee ook absoluut van andere tuinen, er zijn maar weinig huishoudens met deze eyecatcher in hun achtertuin. Als je dus nog aarzelt, moeten dit genoeg argumenten zijn om hem toch eens aan te schaffen.

Aziatisch van aard

De japanse sierkers is aziatisch van aard. Vaak komen ze voor in botanische tuinen of andere siertuinen. Zoals de naam al zegt is de boom afkomstig uit Japan. Het is ook een soort nationalistisch teken van het land. Niet geheel vreemd, aangezien de boom een prachtig uiterlijk heeft. Niet alleen in Japan, maar ook in Zuid-Korea en China komt de boom geregeld voor. Dit is ook overgewaaid naar Europa in Aziatische restaurants. Om het Aziatische karakter te bevorderen, staan de bomen ook wel eens in restaurants ter decoratie. Dit kunnen zowel echte bomen als namaak bomen zijn. Beide zijn ontzettend mooi, maar bij een echte boom komen de mooie aspecten uiteraard het beste tot hun recht.

De verzorging van de sierkers

De verzorging kan eenvoudig zijn als je het goed aanpakt. Ervaring leert dat het mensen vaak niet lukt om de boom gedurende meerdere jaren mooi te houden. Het belangrijkste is dat de boom genoeg water krijgt. Dit middels regenwater of tuinslang / gieter. Daarnaast zullen de blaadjes na een aantal weken uitvallen en dit kan nog wel eens een werkje zijn om dit allemaal bij elkaar te vegen. Gelukkig is het resultaat adembenemend en krijg je er dus genoeg voor terug. Naast een japanse sierkers is een dakplataan een zeer populaire boomsoort.