Een fijn plekje in je tuin maken

Spendeer jij graag tijd in de tuin, maar is jouw tuin daar eigenlijk niet zo goed op ingericht? Wanneer je tuin een heerlijk plekje om te zitten bevat, kun je daar fijn tot rust komen na een lange dag op het werk of op school. Zeker als het buiten lekker weer is is het erg relaxed om buiten te zitten, alleen of samen met vrienden. Zou jij je tuin ook graag wat gezelliger willen maken? Met onderstaande tips creëer je een heerlijk plekje voor jezelf.

Koop de juiste meubels

Om een comfortabele plek te creëren in je tuin, is het natuurlijk (net als in huis) van belang dat je de juiste meubels aanschaft. Wil je vooral in je tuin gaan zitten om lekker te relaxen, of wil je er ook regelmatig gaan eten? In dat laatste geval mag een goede tafel niet ontbreken. Het is natuurlijk wel zaak om te kijken waar je allemaal ruimte voor hebt, in een kleine tuin is minder mogelijk dan in een wat grotere. Neem eens een kijkje bij verschillende aanbieders en vergelijk tuinmeubelen met elkaar.

Schaduw creëren 

Zeker in de zomer is het fijn als er een beetje schaduw is, zodat je niet de hele dag in de felle zon zit. Composiet schuttingen van Tuinhoutcentrale zijn erg geschikt om schaduw te creëren. Ook een parasol kan wonderen verrichten. Heb je een balkon? Ook daar zijn genoeg opties voor het creëren van wat schaduw.

Decoratie in je tuin

Decoratie is niet alleen leuk voor in huis, maar ook voor in de tuin. Er is ontzettend veel tuindecoratie verkrijgbaar, van mooie tuinkussens tot vaasjes voor op tafel of een mooie tuinposter. Ook bloemen- en plantenpotten zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. En wat dacht je van een gezellig vogelhuisje aan de muur of een mooi vloerkleed?