Een stoere robuuste badkamer

Een trend die steeds bekender wordt als woonstijl is industrieel. Niet alleen in de woonkamer, maar ook de rest van het huis, zoals de badkamer. Het stoere robuuste is typerend voor de industriële stijl, omdat er gebruik wordt gemaakt van zowel hout, staal en beton. Natuur is een belangrijk element die centraal staat bij de industriële stijl. 

Industriële douche

Een badkamer in industriële stijl heeft vooral veel donkere meubels in combinatie met elementen uit de natuur, zoals hout of beton. De zwarte kranen, een douchecabine zwart dat is typerend voor de industriële stijl. 

Voeg kleur toe in de badkamer

Een beetje kleur toevoegen kan wel ook in een industriële stijl badkamer. Het robuuste stoere uiterlijk kan goed gecombineerd worden met wat kleur. Denk aan handdoeken in kleur of accessoires, zolang maar niet de complete badkamer een kleur wordt. Welke kleur je wil combineren ligt geheel aan jouw eigen stijl, zowel lichte als fellere kleuren. Er is voor ieder wat wils te vinden. 

Voldoende licht 

Het licht in de badkamer speelt bij een industriële badkamer stijl een grotere rol dan voorheen. Het is daarom aan te raden dat als je geen ramen in de badkamer hebt, dat je wel voldoende kunstlicht hebt. Door in de accessoires aardetinten te verwerken oogt het minder strak en geeft de badkamer juist een speelse uitstraling.

Sfeerverlichting

Als je niet van te veel kunstlicht houdt kan sfeerverlichting daar een goed alternatief op zijn. Je hebt dan niet het gevoel dat je in een kantine staat en kan in de badkamer ook echt tot rust komen helemaal als je ook een bad hebt tot je beschikking. Niet straalt het rust uit, maar oogt ook nog eens heel mooi. Je hoeft je badkamer hier niet voor te renoveren, enkel sfeerverlichting toepassen kan vaak al een hoop schelen.