Gezellig schoonmaken

schoonmaken

schoonmaken

Als je bent zoals de meeste huiseigenaren dan ben je waarschijnlijk te druk om al te veel na te denken over het huishouden. Wellicht stapelen de schoonmaakklussen zich langzaam op en word je er bij tijd en wijle moedeloos van. Een goede organisatie helpt je in ieder geval om een frisse aanpak van de schoonmaakwerkzaamheden te hervinden.

Misschien is de situatie al uit de hand gelopen en heb je even professionele hulp nodig. Dan kun je je huis eenmalig laten schoonmaken. Heb je een eigen bedrijf en wilt je ontzorgt worden in dagelijkse schoonmaak? Je doet je er dan goed aan om te kiezen voor kantoorschoonmaak.

Houd in ieder geval je reinigingsgereedschap daar waar je van plan bent ze te gebruiken. Niet alleen de schoonmaakmiddelen, die iedereen onder elke gootsteen heeft, maar ook de doeken. Je kunt niet veel doen met de schoonmaak producten als je de doeken niet hebt om de klus te klaren.

Vereenvoudigen

Vereenvoudig ook het aantal artikelen dat je gebruikt. Als je steeds een ander product nodig hebt voor ieder item in elke kamer, dan werk je niet efficiënt. Over het algemeen zijn slechts een paar middelen nodig om vuil en vet uit bijna elk oppervlak te verwijderen.

Het gezamenlijk opslaan van rubberen handschoenen en microfiberdoeken is ook van belang. Rubberen handschoenen helpen je bij lastige reinigingstaken waarbij er meer vuil is dan gemiddeld. Microfiberdoekjes zijn bedoeld voor het grootste gedeelte van de taken in de keuken en de badkamer. 

Muziek

Zet muziek op en doe dit zo luid als het kan zonder de buren te storen. Zelfs professionele schoonmakers willen plezier hebben terwijl ze schoonmaken. Zet iets op waardoor je wilt bewegen, muziek die je laat dansen, het moet in ieder geval zo’n volume hebben dat je het bij het stofzuigen nog kan horen.

Stel het schoonmaken van de douche of de badkuip niet uit. Voer deze taak minimaal om de andere week uit om het minder pijnlijk te maken. Gebruik hiervoor een middel waar van je weet dat het goed zal werken op de oppervlakken en gebruik hierbij een microfiberdoek. Zo bestrijk je meer gebied, ben je efficiënter en doe je meer in minder tijd. 

Licht

Je kunt alleen goed schoon maken wanneer er veel licht is. Open daarom alle gordijnen en jaloezieën of doe de lichten aan. Het schoonmaken dient gedaan te zijn voor 15.00 uur, want na die tijd begint het licht te vervagen en zie je het vuil niet meer zo duidelijk als om 10.00 uur ’s ochtends.

Verspil de tijd niet met het ophalen van rommel.  Bewaar dit voor een andere dag en werk er omheen. Pak de stapels post, tijdschriften, enzovoort op en veeg er onder en er omheen. Ga dan weer verder. 

Reinig van boven naar beneden, begin aan de achterkant van een kamer en werk naar voren, waarbij  je in één richting van de kamer beweegt en de vloer als laatste afrondt. Door hoog in een kamer te beginnen, valt al het vuil naar beneden op die dingen die je nog niet hebt schoongemaakt.

Als het je allemaal te veel wordt, dan kun je er ook voor kiezen om je huis te laten reinigen door een schoonmaakbedrijf voor particulieren.