Het laten plaatsen van een overkapping

Zonwering Enschede

Veel mensen laten in hun tuin een overkapping of zonwering plaatsen. Vooral de overkapping is enorm populair en steeds meer mensen besluiten er een te bouwen. Een overkapping zorgt voor een knusse zitplek in de tuin en bovendien zit je volledig droog onder een overkapping. Het laten plaatsen van een overkapping is echter niet makkelijk. Er zijn gelukkig veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een overkapping. Denk hierbij aan overkapping Enschede, Praxis, Gamma en veel kleine lokale bedrijven. Vaak moet er eerst bij de gemeente een vergunning aangevraagd worden voordat een overkapping geplaatst kan worden en dit weerhoudt veel mensen ervan om een overkapping te plaatsen.

Het aanvragen van een vergunning bij de gemeente

Het aanvragen en krijgen van een vergunning voor een overkapping is niet altijd even makkelijk. Het kan soms een lange tijd duren voordat een gemeente de daadwerkelijke vergunning krijgt. Daarnaast is het vaak niet helemaal duidelijk waar de grond stopt van een huis en hierdoor ontstaan vaak burenruzies. Het is daarom van groot belang om eerst bij de gemeente te informeren naar wat mogelijk is voordat je een overkapping besluit te bouwen. Het is zelfs in het verleden gebeurt dat een overkapping weggehaald moest worden omdat er geen toestemming vanuit de gemeente was om deze te plaatsen.

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een overkapping?

Bij het plaatsen van een overkapping is het belangrijk om op een aantal factoren te letten. Het is vooral belangrijk te kijken of je niet per ongeluk op de grond van de buren bouwt. Wanneer dit gebeurt kan het zelfs zijn dat je de net gebouwde overkapping weg moet halen en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Daarnaast is het van belang dat de overkapping volledig waterdicht is en dat deze goed en stevig in de grond wordt geplaatst. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de overkapping zomaar weg kan waaien bij een kleine storm. Als laatste is het belangrijk om prijzen te vergelijken bij het bouwen van een overkapping om te voorkomen dat je teveel betaald. Laat jouw overkapping in Enschede daarom plaatsen door een specialist.