Het zit sta bureau

zit sta bureau kopen

Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken in elk kantoorpand: een zit sta bureau. Misschien heb je er zelf wel eentje of jouw collega. Of misschien vind je het helemaal niks en blijf je er het liefste zo ver mogelijk bij uit de buurt. Maar ik kan je vertellen dat een zit sta bureau toch wel echt de moeite waard is! In dit artikel ga ik je de voordelen uitleggen van dit geweldige bureau, zodat je de volgende keer niet meer zo raar opkijkt als je collega opeens staand een vergadering bijwoont.

Afwisseling tussen staan en zitten

Mensen met een kantoorbaan zitten gemiddeld per dag acht uur. Dit is ongeveer vijftig procent van de bevolking. Voor een menselijk lichaam is het niet gezond om zo lang achter elkaar te zitten. Mensen krijgen klachten, want je zit in een onnatuurlijke houding en je beweegt weinig. Het is belangrijk om afwisseling te hebben tussen staan en zitten. Je kunt natuurlijk ook niet acht uur lang staan. Met het zit sta bureau onderstel wordt de doorbloeding in je lichaam gestimuleerd en de verhoogde spieractiviteit zorgt voor een verminderde kans op gezondheidsproblemen. Je zult merken dat je klachten afnemen en dat de sfeer en productiviteit in de werkomgeving verbeterd worden. 

Verrassende voordelen

Misschien had je nog niet bedacht dat het bureau zowel beter is voor je lichaam, als ook voor je creativiteit. Je hart pompt tien keer zoveel bloed door je lichaam heen als je staat, dan wanneer je zit. Dit zorgt ervoor dat je scherper, alerter en creatiever bent. Daarbij verbrand je ook nog eens vijftig calorieën extra als je staat. Ook is staan goed voor je mentale gezondheid. Mensen voelen zich gelukkiger, vrolijker en energieker. Nou, volgens mij heb je nu wel meer dan genoeg voordelen gehoord. Dus waar wacht je nog op? Op naar de winkel. En voordat je het weet ga je zelfs staand vergaderen!