Hier moet je op letten als je lakverf gaat kopen

Het is erg belangrijk om het houtwerk wat je in huis hebt staan, goed te blijven verzorgen. Denk hierbij aan houten kozijnen, deuren en vloeren. Het is namelijk van belang dat je eens in de zoveel tijd een goede laklaag aanbrengt. Hierdoor blijft het hout het mooist en is het ook nog eens extra beschermd. Als je een laklaag wil aanbrengen, is het belangrijk dat je hiervoor een juiste lakverf uitkiest. Er zijn verschillende soorten lakverf en in deze blog geven we je wat tips waar je op moet letten als je een lakverf wil kopen.

Aandachtspunten

Over het algemeen zijn er drie belangrijke dingen waar je op moet letten als je lakverf gaat kopen.

  1. Heb je lakverf nodig voor binnen of voor buiten? Het is belangrijk dat je goed let op of je binnen of buiten lakverf koopt, want beide soorten zijn enkel geschikt op de aangegeven plek. Zo kan bijvoorbeeld lakverf voor binnen niet goed tegen de verschillende weersomstandigheden waar lakverf voor buiten wel tegen kan. Gelukkig staat er vaak duidelijk op de verpakking of de verf voor binnen of buiten gebruik is.
  2. Waar je ook op moet letten, is de glansgraad van de verf. Bepaal van tevoren wat voor soort look je in gedachten hebt en bepaal aan de hand daarvan de glansgraad van de lakverf.
  3. Als laatst is het erg belangrijk dat je let op de kwaliteit van de lakverf. Verschillende merken hebben verschillende kwaliteit. Een merk van goede kwaliteit is bijvoorbeeld Trae Lyx. Wij raden aan om voor een goede kwaliteit lakverf te kiezen. Hiermee zorg je namelijk dat je het hout optimaal beschermt en verzorgt en dat je er weer lang van kan genieten. 

Ben je nog op zoek naar lakverf? Neem dan eens een kijkje op Verf.nl. Zij hebben een ruim assortiment aan lakverf, maar er zijn ook genoeg andere soorten verf te vinden!