Hinder van een daklekkage? Schakel een lekdetectiebedrijf in

daklekkage

Sommige mankementen in huis kun je soms wel even op z’n beloop laten, maar wanneer je te kampen hebt met lekkage, dan is dat zeker niet zo. Vooral bij een lekkage in je dak, waardoor bijvoorbeeld regenwater binnen kan komen, is het zaak om zo snel mogelijk actie te ondernemen. De eerste stap om een daklekkage te verhelpen is uiteraard bepalen waar het lek en de schade zich precies bevinden. Besef je daarbij dat het lek niet per se op de plaats hoeft te zitten waar je het water ziet. Vooral bij platte daken gebeurt het vaak dat het daadwerkelijke lek elders zit. Een lekdetectiebedrijf kan je uitstek helpen bij het oplossen van dit vraagstuk, zeker als men infraroodtechniek kan inzetten.

daklekkage

De meest voorkomende oorzaken van daklekkages

Het is zeer relevant om te weten wat de oorzaken kunnen zijn van daklekkages. Die mogelijke oorzaken wetende kun je namelijk meer doen om deze onverkwikkelijke problemen te voorkomen. Welnu, een daklekkage komt meestal tot stand om (een van) de volgende redenen:

  • Het aanschaffen en aanbrengen van dakbedekking van matige kwaliteit.
  • Het foutief aanbrengen van de dakbedekking.
  • Het verzuimen van het (laten) inspecteren van je huidige dak, met als gevolg dat kleine problemen niet verholpen worden, maar uitgroeien tot grote problemen en mogelijk zelfs een lek.
  • Het krimpen of het algeheel verouderen van de huidige dakbedekking.
  • Impact van buitenaf. Hierbij kun je denken aan schade dankzij vuurwerk, regen, wind, storm, hagel, sneeuw en vogels.