Natuurlijke uitstraling en kleuren

De pandemie van het coronavirus heeft veel ontberingen met zich meegebracht, maar heeft er ook voor gezorgd dat mensen meer één zijn met de natuur. Dit komt tot uiting in onze interieurs door het gebruik van natuurlijke materialen. Denk aan rotan, zeegras, bamboe, hout en sisal, maar ook jute en wol. Kijk eens naar een mooie houten eettafel of tv-meubel, stoelen of kasten met rotan elementen, wollen plaids of kussens en een grote mand met zeewier. Ook het kleurgebruik is minder zwart-wit. In plaats daarvan zullen we veel beige en taupe zien, met overal zwarte details. Ook groene tinten zijn populair.

Ronde vormen

Ook deze trend is terug te voeren op de natuur: in 2021 nemen we langzaam afscheid van rechte lijnen en strakke vormen, en in 2022 zet de trend van organische vormen zich voort. Het interieur oogt zachter door de rondingen. Denk aan ovale eettafels, schuin aflopende banken en golvende vloerkleden. Ook in woonaccessoires zie je veel sculpturen die aan het vrouwelijk lichaam doen denken. Het resultaat is een gevoel van warmte, rust en vertrouwdheid in uw huis.

Designmeubels

Dit jaar kiest men voor eenvoud en kwaliteit boven de vele kleine meubeltjes verspreid over het huis. Je ziet meer grote meubels zoals designstoelen. Wat dacht je van een grote zachte fauteuil in de slaapkamer? Of een vintage Pierre Jeanneret in de woonkamer. Maar je kunt ook denken aan een schattige XXL hoekbank in plaats van twee losse banken, een grote tv-muur in plaats van een tv op een tv-meubel, of een gigantisch kunstwerk in plaats van een paar kleine schilderijtjes aan de muur.

Retro

We gaan terug in de tijd want retro is gaaf! Denk aan: bruin, oker, kaki en oranje. Evenals materialen als fluweel, rotan, kurk en glas. Maar er zijn ook vrolijke patronen, bloemmotieven en stippen. In antiekwinkels vind je mooie salontafels, kasten, vintage platenspelers of glazen vazen. Dat betekent niet dat we afscheid nemen van moderne interieurs, het combineert gewoon met elkaar.

Oranje kleuren

Buiten is het misschien geen herfst, maar binnen! Hoewel beige nog steeds de basiskleur van het huis is, vormt het een aanvulling op herfstkleuren zoals bruin en oranje. Het resultaat is een warm interieur in verschillende tinten bruin en oranje. Wil je donkere kleuren? Denk indigo in plaats van zwart.

Duurzame meubels

Net als de rest van de wereld is ook de interieurinrichting duurzamer geworden. Je kunt hierbij denken aan meubels gemaakt van myceliumleer (gemaakt van paddenstoelen), gerecyclede PET-flessen en duurzaam hout. U kunt zelfs bijdragen aan een duurzamer interieur door tweedehands parels te verzamelen, uw oude meubels een tweede leven te geven en meubels te kiezen die jaren meegaan.

Zwarte meubels 
Ook is een moderne inrichting zeer populair in 2022. Zwarte kozijnen, deuren en wc rolhouders zijn helemaal in de mode tegenwoordig.