Nieuwe meubelen kopen? Let goed op de kwaliteit om teleurstellingen te voorkomen!

Meubelwinkels schieten uit de digitale grond. Vooral op Facebook word je er mee gebombardeerd: grote aanbiedingen voor allerlei meubeltjes, van mangohouten tafels tot een chesterfield stoel. Maar Hoe weet je of deze aanbieding wel echt zo goed is? Krijg je een chesterfield stoel die van hoge kwaliteit is of eentje na een jaar al helemaal is versleten. In dit artikeltje word je aan de hand genomen om enkele onzekerheden weg te nemen en om kwaadaardige websites uit de weg te gaan.

Allereerst: hoe weet ik of een website betrouwbaar is?

Soms heeft u het gevoel dat de website waar je je op bevindt niet helemaal pluis is. Dus op voorhand zeggen we: bij twijfel, niet doen. Toch een leuke aanbieding gezien maar nog niet helemaal zeker? Er zijn een aantal manieren om te controleren of een website betrouwbaar is. Om te beginnen is het handig om te bekijken of er daadwerkelijk een bedrijf achter de website zit. Zoek op de website naar de algemene voorwaarden, deze staan doorgaans onderaan de website. Staan deze er überhaupt niet? Koop er dan niet! In de algemene voorwaarden horen de adres- en contactgegevens van het bedrijf te staan.

Bestaat het bedrijf wel echt?

In deze algemene voorwaarden horen ook de KVK- en BTW-nummers vermeld te staan. Op de website van de Kamer van Koophandel is het mogelijk om een KVK-nummer in te voeren. In de resultaten zullen dan de bedrijfsgegevens verschijnen. Controleer wel of de KVK-gegevens ook daadwerkelijk bij de website horen of dat de website de gegevens van een andere partij gebruikt. Bekijk ook het adres en zoek deze eens op in Google Maps.

Je kunt ook de verkopende partij eens bellen, vraag bijvoorbeeld naar de levertijd van een product. Neemt niemand na meerdere malen niet op, dan kan het zijn dat er wat mis is met het bedrijf!