Persoonlijke details in het interieur

anna-kolosyuk-D5nh6mCW52c-unsplash

Net zoals iedereen anders is, is ieder huis ook verschillend. Ieder mens heeft een eigen persoonlijkheid, wat voor allerlei verschillende interieurs zorgt. Vandaag de dag is de trend strak, modern, weinig decoraties en veel kleuren als grijs of wit. Het is vaak een kunstwerk dat een ruimte een bepaald karakter geeft. Zo kan in een ruimte waar alles er erg strak uitziet een schilderij mensen een bepaalde balans brengen en de serieuze toon van de ruimte verzachten. Anderzijds kan een kunstwerk zoals een zebra schilderij een ruimte een avontuurlijke feel geven, en spreken tot de bezoeker zijn verbeelding. Kleine details zoals deze geven het interieur van een gebouw of huis zijn eigen karakter. 

Doe het zelf!

De trends komen en gaan, ook wat interieur betreft. Veel luxe design merken presenteren hun nieuwe collecties aan het begin van het seizoen, en al gauw gaan creatievelingen ermee aan de gang. Niet iedereen heeft het budget om bijvoorbeeld een designer-lamp te kopen namelijk. Mensen halen de handen uit de mouwen en gaan vervolgens zelf hun eigen versie maken van een bepaald designer ontwerp. Er staan talloze DIY (Do It Yourself) video’s op YouTube waarin verschillende mensen demonstreren hoe je je eigen draai kan geven aan een designer product. Creatieve mensen kunnen zo hun ideeën tot leven brengen, én genieten van een mooi nieuw meubelstuk in hun huis.

Maak van een huis een thuis

De creatievelingen komen met de gekste ideeën om een bepaald ontwerp na te maken. Een marmeren tafelblad is meestal erg duur, dus wat is een oplossing? Het marmeren patroon zelf schilderen op een houten blad, het overgieten met een glanzende substantie en voila; een marmeren keukentafel! Er zijn nog enorm veel andere ideeën zoals deze te vinden, op dé app voor artistieke mensen; Pinterest. Van schilder tutorials tot het haken van een vestje. Alles is erop te vinden! Veel mensen komen daar dan ook om interieur inspiratie op te doen. Zo kan men van een huis een thuis maken.