Sedumdak

Wat is een sedumdak precies? Een sedumduk is eigenlijk gewoon een groendak. Weet je niet wat een groendak is? Het woord zegt het eigenlijk wel, het is een groen dak. Sedumdaken vallen onder de zogenoemde extensieve daken. Dit houd in dat er weinig tot geen onderhoud aan hoeft te gebeuren en de beplantingslaag is maximaal 15 centimeter. Dit betekend dat een extensief groendak veel lichter is dan een intensief groendak. Een intensief groendak kan namelijk wel 700 kilo per vierkante meter wegen. Waarom zou je een sedumdak willen? Hier zijn meerdere beweegredenen voor, je kunt het namelijk erg mooi vinden of misschien wil je het milieu wel een handje helpen. Door een sedumdak vergroot je namelijk de biodiversiteit in je omgeving. Ook helpt een sedumdak tegen betere isolatie van je schuur, garage of huis, waar je het sedumdak ook maar aanlegt.

Sedumdak zelf aanleggen

Heb je groene vingers en ben je een beetje handig? Dan is het misschien geen verkeerd idee om zelf een sedumdak aan te leggen. Je kunt dit in een dag realiseren. Je moet wel eerst ff checken of jou dak dit gewicht aan kan. Je moet rekenen op ongeveer 100 kilo per vierkante meter, dan zit je zeker goed. Zorg er ook voor dat je randen hebt aan het dak, anders kunnen de sedumplantjes verschuiven als het hard heeft geregend. Wil je dit niet zelf doen? Dan kun je het altijd laten uitbesteden door professionals, zij zullen het sedumdak aanleggen voor je.

Sedumdak laten aanleggen

Wil je dus toch niet zelf een sedumdak aanleggen? Je kunt dan altijd de hulp inschakelen van professionals. Zij alles perfect voor je instaleren. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat iets niet goed gaat. Je kunt dit meestal al laten uitbesteden voor een paar euro extra per vierkante meter.