Snel en efficiënt reinigen

schoonmaken

schoonmaken

Droogijsstralen is een vorm van reiniging waarbij koolstofdioxide wordt gebruikt. Kooldioxide is een natuurlijk traceergas dat 0,05% van de atmosfeer vormt,  maar het wordt niet alleen in de lucht gevonden. Wanneer dit gas wordt omgezet in een vaste vorm, wordt het resultaat aangeduid als droogijs. Dit droogijs wordt met behulp van stoom versneld onder druk gezet en wordt vervolgens gericht op het oppervlak dat moet worden schoongemaakt.

Het is niet alleen een uitdaging voor veel industriële bedrijven om hun faciliteiten schoon te houden, het is noodzakelijk. Bovendien zijn sommige traditionele reinigingsmethoden niet geschikt voor bepaalde toepassingen.

De droogijs methode is een effectieve keuze voor veel organisaties. Droogijsstralen is vergelijkbaar met schuurstralen of zandstralen, waarbij gebruik wordt gemaakt van schuurmiddelen, maar ze verschillen omdat het droge ijs het straalmiddel is. CO2-reinigingstechnologie vervangt zo de traditionele manier van reinigen, waarbij handmatige schrobben en het gebruik van chemische middelen de norm zijn.

Het gebruik van deze manier van reinigen maakt de professionele schoonmaak tot een schone industrie omdat het gebruik van chemicaliën niet meer nodig is. Er zijn echter nog meer voordelen.

Snelheid

Het bereiken van een schone industrie en effectiviteit is het doel van de tegenwoordige industrieën. Voorbij zijn de dagen waarop er niet gewerkt kan worden op schoonmaak dagen. Er is niet langer de noodzaak om een ​​complexe machine naar een aangewezen schoonmaaklocatie te vervoeren, deze in elkaar te zetten en vervolgens te demonteren.

De koude temperaturen en de snelheid van droogijsstraal apparatuur zorgen bovendien voor snelle reiniging. De druk penetreert het vuil en het ijs verandert onmiddellijk in gas waardoor het vuil er feitelijk wordt afgeblazen. Het ijs wordt nooit vloeibaar, er komt dus geen water aan te pas.

Efficiëntie

De droogijs reinigingsmachine heeft een druk die zelfs tot de verborgen delen van een complexe machine doordringt, wat betekent dat het schoonmaken efficiënt is. Handmatig schrobben is vermoeiend en kan daarnaast niet elk deel van een machine perfect schoonmaken. Dit maakt de efficiëntie van droogijsstralen onmiskenbaar.

Verminderde schade

Het proces van het verplaatsen van een machine van de ene plaats naar het andere kan leiden tot onverwachte ongelukken, wat zeer gebruikelijk is. Met behulp van droogijs is het transport van machines niet vereist en dus zijn er geen zorgen over mogelijke ongevallen. 

Eco-vriendelijk

Het bereiken van een schone en duurzame industrie is van vitaal belang, daarom is het nodig om een ​​milieuvriendelijke methode te gebruiken. Er worden geen schoonmaakchemicaliën, warmte of reinigingsmiddelen gebruikt bij dit proces.

Er wordt alleen koolstofdioxide gebruikt om de machines schoon te maken. De gebruikte droge ijskorreltjes verdwijnen meestal direct, wat betekent dat er geen vervuiling ontstaat in de omgeving. Er is dus geen sprake van secundair afval.

Betaalbaarheid

Het feit dat de schoonmaaktijd wordt verminderd en er geen schoonmaakchemicaliën hoeven te worden gekocht, maakt dat deze techniek budgetvriendelijk is. Bovendien is het aantal mensen dat de machines gebruikt minder, wat betekent dat de arbeidskosten ook lager liggen. Het is mogelijk om een ​​schone industrie te bereiken met behulp van droog ijsreiniging. Handmatige reinigingsmethoden zijn niet alleen vermoeiend, ze zijn ook niet efficiënt genoeg om al het vuil weg te krijgen.