Tips voor een vloerverwarming

Ben jij overtuigd om een vloerverwarming aan te gaan schaffen? Dan is het aan te raden om eerst dit artikel door te nemen. We zullen in dit artikel namelijk kort stilstaan bij de voordelen die gepaard gaan bij deze type verwarming. Hierdoor zul jij bij het aanschaffen van een vloerverwarming alles goed toepassen en dat is wel zo prettig. Het aanschaffen van een verwarming is een ding, maar je wilt hem natuurlijk ook zo effectief mogelijk inzetten voor het optimale resultaat.

Tip 1) Het kiezen van de juiste temperatuur bij vloerverwarming

Als je een vloerverwarming hebt geïnstalleerd is, is het goed om te kijken naar de juiste temperatuur. Het temperatuur van een centrale verwarming kan makkelijk de 70 graden overschrijden, maar bij een vloerverwarming is de maximale temperatuur meestal 40 graden. Door het niet hebben van traditionele radiatoren kun je veel energie besparen en dat is natuurlijk op financieel gebied wel zo prettig.

Tip 2) Zorg voor een goede isolatie

Als je het optimale uit je verwarming wilt halen, is het aan te raden om te kijken naar goede isolatie. Bij een goede isolatie kan er geen warmte weglekken waardoor alle warmte in de vloerverwarmingsbuizen blijft. Dit is wel zo prettig omdat hierheen de warmte boven de buizen gaat waardoor geen energie verloren gaat en jij zo optimaal kunt genieten van deze temperatuur.

Tip 3) Zorg voor gelijkmatigheid

Als je een overstap maakt van de traditionele verwarming naar een vloerverwarming kun je in het begin neigingen hebben om de temperatuur in de nacht en op vakantie een stuk lager te zetten dan op momenten dat je thuis bent. Echter, is het van belang om rekening te houden dat het op temperatuur komen van de verwarming in de vloer meer tijd en energie kost dan de traditionele verwarming. Het advies is dus om te kiezen voor een constante temperatuur met minimale verschillen. Hierdoor gebruik je de verwarming het efficiënt en zul je het minste energie verbruiken. 

Tip 4) Het plaatsen van een pompschakelaar

Het is zonde als een verdeler continu water rondgepompt, terwijl de ruimtes verwarmd moeten worden die al op temperatuur zijn. Je wilt hier natuurlijk voorkomen dat je onnodige energie verspilt en daarbij is het goed om te kijken of je een pompschakelaar kunt toevoegen aan jouw systeem. Door deze pomp draait het niet op het moment dat het nodig is. Hierdoor voorkom je dat de pomp zomermaanden helemaal niet draait en dat is wel zo prettig.

Vragen? Stel ze aan een specialist

Heb jij nog vragen naar aanleiding van een vloerverwarming? Dan is het advies om deze altijd aan een specialist te vragen. Je wilt er immers voor zorgen dat je altijd bent voorzien van alle noodzakelijke informatie. Was jij bijvoorbeeld niet op de hoogte dat het lager zetten van je vloerverwarming leidt tot verhoging van kosten? Precies en om deze reden is het altijd goed om bij de aanschaf van je verwarming tips te vragen zodat je het systeem zo goed mogelijk inzet.

Wacht niet langer om een vloerverwarming offerte van Vloerverwarming-Direct aan te vragen!