Vervang oude plinten met overzetplinten

Met overzetplinten kun je eenvoudig oude plinten vervangen. Plinten zijn erg handig wanneer het gaat om de bescherming van de muur en het verbergen van lelijke plekken. Daarnaast zullen plinten ook een mooie toevoeging zijn aan het interieur van de woning. Soms kan de tijd zijn aangekomen om bestaande plinten te vervangen, doordat de huidige plinten al flink beschadigd zijn bijvoorbeeld. Het verwijderen van de huidige plinten kan veel werk kosten. Gelukkig is daar een oplossing voor gevonden met behulp van overzetplinten.

Voordelen van overzetplinten

Overzetplinten hebben dezelfde voordelen van normale plinten. Ze zullen zorgen voor bescherming bij bijvoorbeeld het stofzuigen, ze verbergen lelijke plekken als ruimtes bij laminaat en ze zorgen ervoor dat de woning er mooier uitziet. Naast deze voordelen zullen overzetplinten ervoor zorgen dat bestaande plinten heel makkelijk vervangen kunnen worden. De plinten van oudere woningen zijn meestal van goedkoop en dun materiaal gemaakt. Er was immers in die tijd niet veel geld waardoor de plinten zo goedkoop mogelijk gemaakt moesten worden. Het resultaat is een lage dunne plint die snel kapot kan gaan. Het wordt dus eens tijd dat deze vervangen moeten worden. Overzetplinten kunnen heel eenvoudig over de oude plinten geplakt worden waardoor je vrijwel niets meer zult zien van de oude plinten. Het vervangen van oude plinten gaat dan net zo makkelijk als dat je nieuwe plinten aan een muur bevestigt. 

Hoge kwaliteit overzetplinten bij een betrouwbare leverancier

Het is belangrijk dat de plinten worden gehaald bij een leverancier die erg betrouwbaar is als het gaat om plinten. Plinten moeten gemaakt zijn van hoge kwaliteit zodat ze lang mee kunnen gaan. Mooie Plinten verkoopt plinten van topkwaliteit voor een hele gunstige prijs. Deze overzetplinten zijn verkrijgbaar in twee stijlen. Voor de moderne woningen is er de gladde stijl die de oude plinten kan vervangen. Voor de oudere woningen en interieur is er een kraal stijl voor de plinten. Zo zullen zowel moderne- als oude woningen hun oude plinten kunnen vervangen. Deze leverancier heeft een erg behulpzame klantenservice die jou helpt met advies en antwoord op je vragen. Daarnaast is er een showroom voor jou beschikbaar gesteld om te kijken hoe verschillende plinten op de muren uitzien.

Bevestiging van een overzetplint

Overzetplinten kunnen heel gemakkelijk bevestigd worden op een bestaande plint. Het is daarbij wel belangrijk dat de juiste afmeting wordt gekozen zodat deze over de oude plint past. De plint bestaat uit een hol gedeelte waar de oude plint in past. Deze plinten kunnen bevestigd worden met montagelijm. Het enige wat er nog moet gebeuren is genoeg lijm op de plakrand van de plint doen en na bevestiging wachten totdat de lijm gedroogd is. De hoeken kun je vervolgens afwerken door een speciaal eindstuk aan de plint vast te plakken.