Waar moet je op letten bij het kopen van luxe versus gordijnen?

luxe versus gordijnen

Raambehandelingen zijn niet alleen mooi. Ze doen veel meer. Luxe versus gordijnen kunnen worden gebruikt om privacy te garanderen, het licht buiten te houden en zelfs de warmte buiten de kamer te houden. Bij het winkelen voor gordijnen moet je dus zowel praktische als esthetische overwegingen maken. Er zijn geen strikte regels voor het kopen van gordijnen en het grootste deel van de beslissing hangt af van jouw voorkeuren. Maar als je niet weet hoe je moet kiezen, kunnen de volgende tips van pas komen.

Regels voor het kopen van de juiste gordijnen

Zoals elke interieurontwerper in Singapore je zal vertellen, kunnen gordijnen een kamer maken of breken. De kleur, de stof en zelfs de textuur moeten samenwerken voor een mooie afwerking van het decorconcept. Het kiezen van de juiste stof is waarschijnlijk het belangrijkste wat je moet doen. De kwaliteit van de stof zal zowel bepalend zijn voor de werking van de gordijnen als voor hun levensduur. Een veel te zware stof vouwt niet mooi op als de gordijnen open zijn. Lichte stoffen zorgen voor een wat fragiel uiterlijk als de gordijnen gesloten zijn. Om stoffen te testen, kun je een paar eenvoudige dingen doen. Een van de beste tests is het plooien van een groter stuk stof. Knijp de stof aan de bovenkant samen en laat deze aan de onderkant draperen. De stof mag niet uitwaaieren als je knijpt.

luxe versus gordijnen

Slaapkamer Gordijn Selectie

Slaapkamergordijnen moeten de meest praktische zijn. Ze moeten zorgen voor zowel privacy als het volledig blokkeren van licht tijdens de nacht of wanneer u een dutje wilt doen. Gevoerde en oversized gordijnen zijn het beste als je een volledig verduisterend effect wilt. Doorschijnende gordijnen zijn meestal geen goede keuze voor de slaapkamer, tenzij je ze daar nodig hebt voor puur decoratieve doeleinden. Zwaar katoen en fluweel zijn de beste keuzes voor je slaapkamer vanwege de forsheid en de rijkdom van dergelijke stoffen.

Woonkamer Gordijnen

De perfecte gordijnen voor de woonkamer kunnen iets lichter en decoratiever zijn dan die in de slaapkamer, maar je hebt nog steeds een goede functie nodig. Een gemiddelde stofdikte is een goede keuze voor de woonkamer. Het zorgt voor privacy en laat toch natuurlijk licht door de gordijnen filteren. Als je van een thuisbioscoopervaring in de woonkamer wilt genieten, heb je natuurlijk dikkere of zelfs verduisterende gordijnen nodig.