Waarom je zou moeten overwegen om een ​​koudschuim matras te kopen 

Wil je een comfortabele, goede nachtrust? Online een koudschuim topdekmatras bestellen  is de juiste optie. Koudschuim topdek matrassen (ook wel matrastoppers of overlays genoemd) hebben een hoge mate van comfort en bieden je lichaam voldoende ondersteuning tijdens het slapen. Nu vraag je je misschien af wat koudschuim is. Koudschuim wordt gemaakt van een bepaald type polyurethaan (kunststof). Het schuim wordt ook wel HR genoemd en staat bekend om zijn hoge veerkracht. Koudschuim verwerkt in een topdekmatras is eigenlijk een extra ondersteunende laag tijdens het slapen. Tot slot heeft koudschuim nog een voordeel: het schuim is nauwelijks gevoelig voor vocht of schimmel wat de levensduur aanzienlijk verlengt. Deze redenen zorgen ervoor dat koudschuim zeer geschikt is als matras in een boot, camper of caravan. 

Positieve kwaliteiten 

Zoals gezegd zijn de veerkracht en optimale ventilatie de belangrijkste kenmerken van koudschuim. Door de veerkracht van het schuim biedt het het lichaam een ​​fijne ondersteuning en door de open celstructuur van koudschuim ademt het goed. Zo heb je ook in de zomermaanden een lekker fris matras. Het heeft een split topper als je graag op een (elektrisch) verstelbaar bed ligt. Het vinden van de juiste 2 persoons topmatras kan een hele klus zijn. Zo hebben de meeste splittoppers een split van ongeveer 85-90 centimeter, zodat beide hoofddelen apart te verstellen zijn. 

Afmetingen van toppers 

Koudschuim toppers zijn er in alle maten. Interessant is dat je ook aangepaste maten kunt krijgen, want soms zijn die standaardmaten niet voldoende en moet deze op maat worden gemaakt. Wanneer je een goed bedrijf betutteld, kunnen zij de topdek matrassen op je gewenste maat maken. Houd er rekening mee dat ze handig zijn voor het bed in je camper of boot, waarvoor vaak een aangepast model nodig is. 

Bezoek een showroom 

Voor een koudschuimmatras is het aan te raden een showroom te bezoeken. Je kunt hier altijd je nieuwe topdekmatras en ander beddengoed uitproberen. Niets is immers zo belangrijk als een goede nachtrust op een matras die past bij jouw slaaphouding en voorkeuren. Ga hem gerust eens testen in een winkel.