Wanneer is gebruik maken van een buiskoppeling noodzakelijk?

In eerste instantie kon er in de praktijk worden vastgesteld dat zogenaamde steigerbuizen werden gebruikt voor het realiseren van stellages voor gebouwen. Bij het bouwen of renoveren van een woning zijn dergelijke stellages uiteraard van zeer groot belang. Dit gezegd hebbende is het zo dat deze buizen tegenwoordig ook veelal zijn terug te vinden in een interieur. Wanneer jij van ben plan bent om een bepaald meubelstuk te realiseren met deze buizen zal je tot de vaststelling komen dat je ook behoefte zal hebben aan een zogenaamde buiskoppeling. Wil jij graag precies ontdekken wat zo’n koppeling nu eigenlijk is en waarvoor ze kan worden gebruikt? Blijf dan zeker verder lezen!

Waarom gebruik je een buiskoppeling? 

In de praktijk kan er worden vastgesteld dat er gebruik wordt gemaakt van een buiskoppeling voor het realiseren van constructies met behulp van zogenaamde steigerbuizen. De buiskoppeling zorgt ervoor dat er een verbinding ontstaat tussen de verschillende buizen. In combinatie met deze buizen zal je tot de vaststelling komen dat de meest uiteenlopende zaken realiseerbaar zijn. Denk hierbij zowel aan kleine als aan grote artikelen. Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld:

  • Kapstokken;
  • Stellingkasten;
  • Trapleuningen;
  • Tafels; 

In het bijzonder zal je tot de vaststelling komen dat dergelijke realisaties interessant zijn voor mensen die beschikken over een voorliefde voor industriële meubelstukken. Menig aantal mensen zijn van deze stijl gaan houden omdat ze over een lekker ruw kantje beschikt. Geldt dat ook voor jou? Dan is het zeker interessant om de aanschaf van buiskoppelingen en steigerbuizen te overwegen.

Uit welk materiaal zijn buiskoppelingen vervaardigd?

Voor een buiskoppeling geldt in de praktijk dat ze vervaardigd is van staal. Voor deze koppelingen geldt dat ze ontstaan doordat er vloeibaar metaal in mallen wordt gegoten. Op deze manier worden er koppelingen gevormd die uit één stuk bestaan. Bijgevolg kan er worden gerekend op een extra sterkte. De ronde evenals vierkante stalen koppelingen die er op de markt bestaan zijn voorzien van een dunne laag zink. Voor de zwarte koppelingen geldt dat ze op hun beurt zijn uitgerust met een duurzame, zwarte coating. Voor welke van de beide mogelijkheden jij uiteindelijk zal gaan kiezen zal natuurlijk worden bepaald door de voorkeur waarover je beschikt.

Steigerbuisstunter | #1 in Steigerbuizen & buiskoppelingen

Hoe moet je een buiskoppeling in de praktijk precies gebruiken?

Heb je een buiskoppeling aangekocht en wil je deze bijgevolg in de praktijk ook echt gaan gebruiken? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat dit helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn, integendeel. Voor alle buiskoppelingen geldt dat ze doorgaans worden geleverd samen met zogenaamde stelschroeven. Hiervoor geldt dat ze eenvoudig kunnen worden bevestigd met behulp van een inbussleutel. Het is van groot belang om gebruik te maken van de juiste inbussleutels. Alleen op deze manier kan je namelijk voorkomen dat de stelschroeven in de koppelingen worden beschadigd. De inbusbout welke zich in de koppeling bevindt beschikt over een speciale snijkop die zich vast zal zetten in de buis. Op deze manier zal er een bijzonder stevig geheel ontstaan. Zo weet je ook precies hoe je nu eigenlijk van een dergelijke koppeling gebruik dient te maken.