Wat is een carport?

Het hebben van een auto is natuurlijk fijn en deze wil je ook in een goede staat houden. Gebruik je de auto niet? Dan zet je het voertuig vaak op de inrit van je huis en kijk je hier niet meer naar om. Als het geregend heeft, kun je vieze vlekken vinden op je auto en dat is natuurlijk vervelend. Helemaal is het vervelend als er vogels zijn die dagelijks je auto dak onder poepen, hierdoor moet je iedere keer je auto wassen. Dit kan echt je dag verpesten, maar dit kun je gelukkig oplossen met de carport! Maar wat is de carport? Waar dient het voor? En wat zijn de voor- en nadelen van een carport? In dit artikel vertellen we je daar alles over, dus lees alles grondig door!

Een carport is een overkapping

Zoals je hebt gelezen kan je auto behoorlijk vies worden door weersomstandigheden, maar ook door dieren. Door juist een carport te bouwen kun je ervoor zorgen dat jij je auto hiertegen kunt beschermen. Een carport is een soort van overkapping die je over de auto heen zet als je hem niet gebruikt. Vaak werkt het hetzelfde als een veranda overkapping in de tuin, maar bouw je deze juist aan de voorkant of zijkant van je huis. Dit is vaak een houten constructie en deze moet ervoor zorgen dat de auto goed beschermd blijft. Afmetingen van de garage kan verschillen en zo kun je hem bouwen voor meerdere auto’s. Dit kun je in de breedte bouwen, maar juist ook in de lengte. Het ligt er echt aan hoe jouw oprit eruit ziet en hoe jij het wilt hebben staan.

Uitbesteden of juist zelf doen

Ben jij iemand die alles zelf maakt en het leuk vindt om iets te bouwen? Dan raad ik je aan om de carport zelf te maken, maar moet je dit wel goed aanpakken. Kijk op het internet goed naar een duidelijke uitleg, zodat je ook een degelijke constructie kunt maken. Is de constructie niet goed onderbouwd? Dan kan deze met een storm instorten en zorgt dit ervoor dat je voertuig beschadigd is. Vooral als je gebruik maakt van een houten carport kan dit ervoor zorgen dat het voertuig total loss is. Heb je geen ervaring? Dan is het verstandig om een aannemer te vinden die dit voor jou kan doen.

Vergunning

De allerbelangrijkste stap bij het bouwen van een carport of überhaupt een aanbouw, is het controleren op een vergunning. Zo moet je kijken of je voor het aanbouwen van een carport een vergunning nodig hebt. Bouw je zonder een vergunning, en had was het wel verplicht? Dan kan dit vervelend voor je uitpakken en moet je de carport afbreken en kan je in sommige gevallen het risico lopen op een boete. Niet in ieder geval heb je een vergunning nodig en ligt dit er echt aan wat de afmetingen zijn. Online op het internet kun je vaak meerdere tools vinden, waarmee je een check kunt doen of je een vergunning nodig hebt.