Wat koop ik om mijn vlag vast te maken aan mijn huis?

Wanneer je thuis een vlag wilt uithangen, is het niet vanzelfsprekend je vlag zo uit te hangen dat hij stijlvol blijft. De meeste mensen hangen namelijk hun vlag uit hun raam, door middel van het raam toe te houden. Echter, zo neemt dit de belangrijkheid van de vlag weg en wappert hij ook niet altijd zoals je zou willen waardoor de vlag niet tot zijn recht komt. Daarom gebruiken ze bij bedrijven en overheidsinstellingen vlaggenmasten. Deze houden de vlag omhoog en strak zodat de vlag zeer duidelijk zichtbaar wordt voor het publiek. Echter, voor individuen is er een makkelijkere oplossing.

Investeer in vlaggenstokken

Vlaggenstokken zijn de kleinere en lichtere versie van vlaggenmasten, bedoeld voor het publiek. Vlaggenstokken worden het meest gebruikt in parades, kermissen of voor feestjes om kleinere vlaggen aan te hangen. Deze vlaggenstokken kunnen echter ook gebruikt worden om aan je huis te hangen. Door het gebruik van zo’n vlaggenstok, hangt je vlag recht naar omhoog naar buiten en vangt deze dus meer wind. Doordat de vlag meer wind vangt, wappert hij mooier en is de vlag veel duidelijker voor jezelf en je buren. Een vlaggenstok is dus een goede investering voor je vlag.

Hoe hang ik deze vast aan mijn huis?

Vlaggenstokken hebben natuurlijk een soort support stukje nodig om aan je huis vast te kunnen hangen. Be prepared to drill. Om stevig vast te zitten aan de buitenkant van je huis, is er een hulpstuk nodig. Dit hulpstuk heet een vlaggenstokhouder en is zeer klein, zo’n 3 cm. Deze houder wijst recht naar boven zodat wanneer je de vlaggenstok hierin steekt, je vlag mooi uit je gevel steekt. Dit hulpstuk bestaat in alle kleuren en materialen, maar de meest bekende zijn zwart en zilver aangezien de meeste vlaggenstokken ook deze kleur hebben. Het is dus vrij simpel om je vlag omhoog te hangen maar om zeker te zijn dat dit mag, vraag je het best aan je gemeente.