Welk tapijt past bij jouw interieur?

tapijt

tapijt

Wordt het bij jou geen parket, laminaat of gietvloer maar mooi tapijt? Zeker geen verkeerde keuze want tapijt brengt warmte. Je woning wordt er meteen een stuk gezelliger en persoonlijker van. Twijfel je nog voor welk tapijt je moet gaan? Hieronder worden een paar mogelijke opties uitgelicht.

Stijl en functie


Door te kiezen voor tapijt heb je de keuzemogelijkheden voor een vloerbedekking al wat gespecificeerd. Toch valt er ook binnen deze categorie nog van alles te kiezen. De uitstraling van een tapijt wordt vaak bepaald door kleur, motief en materiaal. Hierin zul je al snel een voorkeur hebben. Daarnaast is het belangrijk te kijken naar de functie van het tapijt en de eigenschappen. Wil je jouw voeten behaaglijk warm houden, moet het tapijt zacht aanvoelen, geluiddempend zijn of wil je vooral een eyecatcher in huis halen?

Seagrass


Om maar meteen met een blikvanger van een vloerbedekking te beginnen: seagrass tapijt. Met dit type tapijt ga je voor een vloerbedekking die anders dan anders is. Deze tapijten worden gemaakt met vezels gewonnen zeegras en hebben een erg natuurlijke uitstraling. Omdat de draden die gesponnen worden uit zeegras hard zijn, is het weven een pittig klusje. Daarom vind je dit tapijt in eenvoudige weefpatronen. Een tapijt van zeegras is een milieubewuste keuze en kan jouw woning een exotisch tintje geven maar vraagt wel wat onderhoud.

Sisal


Nog zo’n duurzame keuze is een sisaltapijt. Dit geweven tapijt geeft je woning meteen een warme uitstraling met stoer tintje. Dit tapijt wordt gemaakt met sisalvezels verkregen uit de Agave plant. Hierdoor heeft dit tapijt een robuuste uitstraling. Met een ruime keuze aan natuurlijke kleuren en structuren vind je altijd een sisaltapijt dat bij jouw woning past. Dit tapijt heeft verder een geluiddempende werking en is sterk waardoor je er even mee vooruit kan. Net als bij een tapijt van seagrass vergt ook een sisal tapijt wel een beetje onderhoud. 

Hoogpolig tapijt


Warm, luxueus en heerlijk zacht. Dat maakt een hoogpolig tapijt een aantrekkelijke keuze voor jouw vloeren. Je krijgt beslist geen last van koude voeten met een hoogpolig tapijt. Wel kun je looppaden gaan zien in dit type tapijt. Ook wordt het stofzuigen vanwege de hoogpolige structuur van het tapijt een tikkeltje zwaarder.

Laagpolig tapijt


Liever een tapijt dat minder snel slijt? Kies dan voor een laagpolige variant. Deze vloerbedekking geeft jouw huis een net zo gezellig uitstraling maar is wel praktischer. De maximale poolhoogte van deze tapijten is 1,5 centimeter wat resulteert in een gladdere look. Dit maakt het stofzuigen gemakkelijker, net als het verplaatsen van meubels. Doordat dit tapijt minder snel slijt dan een hoogpolige variant is deze vloerbedekking ideaal voor ruimtes waar veel gelopen wordt of voor bijvoorbeeld trappen.