Zonnepanelen subsidie, aankoop en installatie

Ben je van plan om zonnepanelen aan te schaffen? Zonnepanelen zullen je helpen om een lagere energierekening te hebben aan het einde van de maand. Daarnaast kun je ook geld verdienen aan het leggen van zonnepanelen. Ook kun je de opgewekte energie opsparen en later gebruiken voor regenachtige dagen. Ben je benieuwd waar je op moet letten met de aankoop van zonnepanelen, de installatie en de zonnepanelen subsidie die je kunt krijgen. 

Aankoop zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen is het belangrijk dat je een aantal dingen hebt uitgezocht. Denk hierbij aan zonnepanelen subsidie. Ook zal je namelijk moeten weten of je dak geschikt is en hoeveel zonnepanelen er op je dak kunnen worden geplaatst. Ook kun je gaan uitrekenen wat de verwachte opbrengst is van je nieuwe aankoop. Om te weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt moet je je totale energieverbruik per jaar delen door een omrekenfactor. Hierdoor kun je bepalen hoeveel zonnepanelen je op het dak moet leggen. Echter moet dit wel op je dak passen, anders heb je zonnepanelen nodig met een hogere Wattpiek. Als je zonnepanelen gaat kopen, kun je dit het beste bij een bedrijf doen dat erkend is. Maar daarnaast is het ook belangrijk dat het bedrijf goed geschreven staat. Wanneer je een goed gevoel hierbij hebt, kun je ervoor kiezen hem daar te kopen. Na de aankoop zal je de zonnepanelen moeten installeren. 

Installatie zonnepanelen

Zonnepanelen kun je echter niet zelf installeren. Hiervoor heb je gespecialiseerde mensen nodig die dit voor je kunnen doen. Vaak koop je dit bij de aankoop van je zonnepanelen. Sommige bedrijven hebben dit inclusief bij de aankoop die je doet. Deze bedrijven zullen een dag met je inplannen waarop de zonnepanelen op het dak worden geplaatst en later geïnstalleerd. Dit zal wat tijd in beslag nemen. Wanneer je weet dat ze zonnepanelen komen plaatsen, wordt geadviseerd om thuis te zijn. Hierdoor kunnen de installateurs meteen uitleggen wat er nodig is en hoe alles werkt. 

Zonnepanelen subsidie

Wanneer je zonnepanelen laat plaatsen kun je een subsidie krijgen. Zonnepanelen subsidie is geen landelijke subsidie, de zonnepanelen subsidie wordt door de gemeente waarin je woont bepaald. Wanneer je gemeente ervoor heeft gekozen om geen subsidie te krijgen voor het plaatsen van je zonnepanelen, kun je helaas geen zonnepanelen subsidie ontvangen. Ondanks dat niet iedere gemeente zonnepanelen subsidies geven, kun je echter wel de btw je aankoop op zonnepanelen en de installatie ervan terugvragen bij de belastingdienst. Hierdoor kun je toch een deel terugkrijgen wanneer je de aankoop van je zonnepanelen zelf betaald. 

Doordat zonnepanelen energiebesparend zijn en bijdragen aan het milieu, kun je geld lenen om zonnepanelen te kopen. Dit kun je eenvoudig aanvragen onder het mom van duurzaamheidslening of energiebespaarlening. Hierdoor hoef je zelf niet te sparen om zonnepanelen te laten plaatsen, maar kun je ze gemakkelijk met de winst die je maakt terug betalen. Je zult dus uiteindelijk geen zonnepanelen subsidie nodig hebben, maar zo’n zonnepanelen subsidie is altijd prettig. Wanneer je wilt weten of je zonnepanelen subsidie krijgt, kun je dit eenvoudig opzoeken op internet.